пятница, 25 ноября 2016 г.

Методична розробка для роботи над текстами за професійним спрямування для студентів технічних спеціальностей.

Підготовка спеціалістів на сучасному етапі вимагає по-перше розширення мовних галузевих блоків з якими знайомляться студенти під час навчання, а по-друге, оптимізація системи вправ для підвищення ефективності навчання за рахунок його спеціалізації.

Конкретний вигляд комплексу вправ в методичній розробці спрямований на роботу з технчними текстами для навчання студентів орієнтуватися в відповідній технічній термінології. В розробці використовуються оригінальні тексти, які забезпечують автентичність змісту та термінології.
Повний текст методичної розробки можна знайти за посиланням

ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОЦЕСУ ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНОМУ ЧИТАННІ У СТУДЕНТІВ НЕМОВНИХ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ



ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОЦЕСУ ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНОМУ ЧИТАННІ У СТУДЕНТІВ НЕМОВНИХ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ


  Від читача автентичного професійно-орієнтованого тексту вимагаються уміння зрілого читання, що включають й іншу стратегію сприйняття того, що читається, та інший підхід до вилучення змістової інформації.

Під зрілим професійно-орієнтовним читанням іноземною мовою Г.В. Барабанова розуміє практичне володіння цим видом мовленнєвої діяльності в інтересах професії. Це означає, що іншомовне читання повинно бути засобом одержання інформації з метою її подальшого використання у професійній діяльності

Повний текст методичної розробки можна прочитати за посиланням
Методична розробка  з теми “Computerization” для студентів ІІ курсу,  які навчаються за спеціальністю  5.0501201 “ Обслуговування комп’ютерних систем і мереж ”



   Методична розробка призначена для студентів, які навчаються на ІІ курсі за спеціальністю 5.05010201 “ Обслуговування комп’ютерних систем і мереж”.
Методична розробка ставить за мету навчити, з одного боку, розумінню специфіки даної дисципліни, а з іншого боку забезпечення студентів речовими формулами (на рівні автоматизмів ), які дозволяють більш успішно здійснювати спілкування  англійською мовою на тему: “ Комп’ютери та програмування ”.
Ця розробка призначена як для індивідуальної, так і для групової роботи.
Фрази, словосполучення і окремі слова, які можуть викликати ускладнення при розумінні тексту, наведені у перекладі  після кожного тексту.
Деякі лексичні конструкції повторюються у декількох вправах, тому бажано уважно опрацьовувати кожен текст.
  Повний текст методичної розробки можна знайти за посиланням